Schruns

Schruns is de grootste en meest centraal gelegen plaats in Montafon! Schruns ligt op ongeveer 700 meter en is dus zowel zomers als ‘s-winters goed te bereiken. Het aanleggen van sneeuwkettingen zal niet snel nodig zijn.

Vanuit Schruns gaan twee liften omhoog naar het ski- en wandelgebied en met één van de buslijnen bent u vanuit het centrum snel in de rest van het dal. In de winter kunt u tot aan het dorp skiën en vindt u onderaan de dalafdaling het gezellige Ur Monti voor de nodige Après Ski.

Appartementen Schruns

Appartementen  vindt u onder andere bij Hochjochstöbli,  Ur Monti Apartments, Schrina, Apart hotel Litz, Mangeng en Sauerwein apartments. Voor een actueel aanbod van appartementen in Montafon kunt u op deze pagina zoeken met uw gewenste aankomst en vertrekdata.

bekijk alle appartementen in Schruns

Hotels in Schruns

Verblijft u graag in een hotel? Dan behoren bijvoorbeeld hotel Zimba, Krone, Apart hotel Litz, hotel Löwen, Taube en hotel Alpenrose tot de mogelijkheden.

Uit eten in Schruns

In de oude dorpskern vindt u diverse leuke en typisch Oostenrijkse cafeetjes en een aantal restaurants. Het is echter sterk aan te raden om te reserveren en niet op de bonnefooi op zoek te gaan naar een restaurant. Gezien in de omgeving zeer veel aanbieders zijn van kamers en appartementen waar geen diner mogelijkheid geboden wordt moeten veel toeristen buiten de deur eten. Verder hanteren een deel van de restaurants ook rustdagen waarop zij niet geopend zijn.

Bezienswaardigheden

Het dorp heeft een authentieke goed onderhouden kerk en een prachtige promonade langs de Litz, de waterstroom die door het dorp stroomt. Verder beschikt Schruns over een klein maar fijn winkelcentrum en kunt u voor bijna al uw boodschappen, kleding en sportartikelen in het dorp terecht. Natuurlijk zijn de bergen de echte bezienswaardigheden en biedt het dorp dan ook direct toegang tot een groot ski en wandelgebied. Het Natuurschoon is in Montafon goed behouden gebleven. De aanwezigheid van pistes is niet  direct merkbaar.

Bereikbaarheid

Schruns is zeer goed bereikbaar. Dit zowel met de auto als met het openbaar vervoer. U hoeft geen lastige pas of bergweggetjes te rijden of in de winter sneeuwkettingen om te leggen. Daarbij ligt Montafon vlakbij de autobahn op slechts een uurtje van de grens. Een reistijd vanaf Utrecht gerekent van 9 of 10 uur is een goed gemiddelde.

Komt u met het openbaar vervoer dan kunt u met de trein komen tot in het dorpscentrum. Gelegen op 1,5 uur van Innsbruck zou u met een vliegreis binnen 3 uur op uw bestemming kunnen zijn.

 

 

Geef een reactie