Gaschurn

Gaschurn is het wintersportdorp van het Silvretta Nova skigebied in Montafon. Gelegen op ruim 1000 meter hoogte is het dorp vrij sneeuwzeker en biedt deze plaats een verscheidenheid aan hotels, restaurants, après ski en uitgaansgelegenheden, een dalafdaling, moderne skiliften en een heerlijk oefenweide  voor de kleinste wintersport gasten en de late beginners.

Met de Versetla bahn bent u snel vanuit Gaschurn boven in het skigebied. Het bergstation van de Versetla bahn komt uit bij de Nova Stoba, een zeer grote bergrestauratie waar u prima kunt eten, drinken en waar bij redelijk weer de après ski ook vroeg begint.

Met een blauwe of zwarte afdaling begeeft u zich verder het skigebied in en kunt u ervoor kiezen om geheel tot aan Schruns door te skiën.

Gaschurn ligt ver het Montafon in. vlakbij het begin van de Hochalpstrasse. De Hochalpstrasse is één van de hoogtepunten voor het zomertoerisme. Met een grote variëteit aan haarspeldbochten rijdt u over deze bijzondere bergpas. Langs diverse stuwmeren en komt u via de Silvretta-Bielerhöhe en Galtur uiteindelijk in Ischgl uit. Door de grote hoogte en het gevaar dat winter voor het verkeer meebrengt is de Hochalpstrasse ‘s-winters gesloten.

 

 

Geef een reactie