Gargellen

Op 1500 meter ligt het kleine idealistische dorp Gargellen. Een authentiek Oostenrijks dorpje, waar het dankzij de hoogte drie kwart van het jaar winter is. Gaat u voor sneeuwzekerheid dan is Gargellen de ideale bestemming in Montafon.

Gargellen bereikt u via een fantastische bergweg die zich van de hoofdweg in Sank Gallenkirch afsplitst. Tijdens de rit bouwt zich het gevoel op dat u zich “echt” in de bergen bevind op een heerlijke wintersport of zomervakantie.

Het skigebied van Gargellen is gericht op beginners en licht gevorderden, daar de pistes breed, kort en vooral blauw en rood gekleurd zijn. Het skigebied is niet heel groot, maar u kunt zich daar ook als gevorderde skiër best vermaken.

Met uw skipas van Montafon kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de pistes in de rest van het dal. Dus heeft u het in Gargellen gezien dan neemt u de auto of skibus naar Sankt Gallenkirch en gaat daar met de Valisera of Grasjoch op zoek naar extra pistekilometers.

In de zomer kunt u heerlijke wandelingen maken. Begeleide wandelingen en ook klettersteig worden aangeboden in het gebied. Voor kinderen is er een kleine rondweg genaamd “Smuggi Luggi” waar voor de kleinsten leuke opdrachten en ontdekkingen zijn aangelegd langs de weg. Door de ligging op de grens van Zwitserland zijn ook wandelingen in Zwitserland mogelijk. Neem dus wel uw paspoort of identiteitskaart mee!

Appartement in Gargellen

Gargellen is echt een toeristisch centrum. U vindt hier dan ook vele hotels en appartementen. Zelfs Landal Greenparks heeft een klein park met diverse zeer nette en moderne chalets. Bekijk de site: Landal.nl

Andere mogelijkheden zijn onder andere

Bohemia apartments:  http://www.bohemia-gargellen.at/

Haus Gariela: http://www.gargellen-ferienwohnung.at/

Haus Brücklmeier: http://www.bruecklmeier.org/

 

Externe links:

Overige interessante websites waar u meer informatie kunt vinden over deze plaats:

http://www.bergbahnen-gargellen.at/

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie